Smícháme droždí, trochu vlažného mléka, mouky a připravíme si kvásek. Než nám kvásek vykyne, tak do mísy nasypeme mouku, sůl, citronovou kůru, žloutky s cukrem rozmíchané ve zbytku vlažného mléka a rozpuštěný tuk. Nakonec přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Pak těsto rozválíme, nakrájíme na kousky a doprostřed dáme lžičku povidel a zabalíme. Vymažeme pekáč rozpuštěným máslem a skládáme buchty těsně k sobě (strany buchet potíráme tukem, aby se neslepily), necháme ještě vykynout a pak upečeme v předehřáté troubě. Hotové pocukrujeme.
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený