Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme z nádoby na pomoučený stůl a rozdělíme na stejnoměrné kousky (cca 20), které plníme jednotlivými náplněmi.
Necháme ještě 10 minut vykynout, dáme do pekáče, promastíme máslem a pečeme klasicky (při 170 °C cca 20–25 minut). Po upečení potřeme rozpuštěným máslem s rumem a na chvilku přikryjeme utěrkou.
Buchty zadělané v domácí pekárně jsou krásně nadýchané.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák