1/2 kg mletého masa, 1 lžíce vegety, 1/2 lžičky soli, 1 dl mléka – vše smícháme a necháme v lednici do druhého dne uležet.
Na mokrý igelit rozetřeme maso, na to náplň a pomalu pomocí stěrky uděláme roládu, kterou přesuneme na vymazaný alobal.
Do alobalu přidáme rozdrobený masox a uzavřeme alobal do tvaru gondoly (rohy zatočíme nahoru). Přesuneme na plech, podlijeme vodou a pečeme asi 1 hodinu.
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké…
více o Bobánky k čaji či kávičce
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu