1/2 kg mletého masa, 1 lžíce vegety, 1/2 lžičky soli, 1 dl mléka – vše smícháme a necháme v lednici do druhého dne uležet.
Na mokrý igelit rozetřeme maso, na to náplň a pomalu pomocí stěrky uděláme roládu, kterou přesuneme na vymazaný alobal.
Do alobalu přidáme rozdrobený masox a uzavřeme alobal do tvaru gondoly (rohy zatočíme nahoru). Přesuneme na plech, podlijeme vodou a pečeme asi 1 hodinu.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky