Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín. Necháme odležet.
Těstíčko: z piva, hladké mouky a jemně strouhaných olomouckých tvarůžků vymícháme hladké těstíčko, osolíme jej a opepříme. Kostky napícháme na párátka a obalíme v těstíčku. Smažíme pozvolna ve vysokém oleji dozlatova. Po usmažení necháme na papírovém ubrousku okapat.
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka. Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra