Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Vyndáme z pánve a uchováme v teple. Na pánev přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, osmahneme, přidáme asi 2–3 rajčata, 2–3 papriky a podusíme. Vložíme kuře a zalijeme vodou tak, aby bylo kuře téměř potopené. Přidáme masox a vaříme doměkka. Kuře pak znovu vyndáme a omáčku zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Přidáme feferonky dle chuti a ještě chvíli povaříme. Podáváme s těstovinami.
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě