Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Vyndáme z pánve a uchováme v teple. Na pánev přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, osmahneme, přidáme asi 2–3 rajčata, 2–3 papriky a podusíme. Vložíme kuře a zalijeme vodou tak, aby bylo kuře téměř potopené. Přidáme masox a vaříme doměkka. Kuře pak znovu vyndáme a omáčku zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Přidáme feferonky dle chuti a ještě chvíli povaříme. Podáváme s těstovinami.
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu