Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Vyndáme z pánve a uchováme v teple. Na pánev přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, osmahneme, přidáme asi 2–3 rajčata, 2–3 papriky a podusíme. Vložíme kuře a zalijeme vodou tak, aby bylo kuře téměř potopené. Přidáme masox a vaříme doměkka. Kuře pak znovu vyndáme a omáčku zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Přidáme feferonky dle chuti a ještě chvíli povaříme. Podáváme s těstovinami.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát