Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré), trochu pepře a asi dvě lžičky majoránky. Poté nalijeme litr vroucí vody a vhodíme bujón. Mícháme, dokud se bujón nerozpustí, poté vhodíme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Dochutíme.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky