Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré), trochu pepře a asi dvě lžičky majoránky. Poté nalijeme litr vroucí vody a vhodíme bujón. Mícháme, dokud se bujón nerozpustí, poté vhodíme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Dochutíme.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem