Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré), trochu pepře a asi dvě lžičky majoránky. Poté nalijeme litr vroucí vody a vhodíme bujón. Mícháme, dokud se bujón nerozpustí, poté vhodíme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Dochutíme.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Na malé kousky rozebranou brokolici dáme do misky, podlejeme asi 2 lžícemi vody a přikryté necháme "dusit" v mikrovlnce…
více o Lehký brokolicový salát