Silnější salám nakrájíme na 1/2 cm silné plátky (čím tenčí, tím lepší) – pozor nesmíme sloupnout z kůže – a naskládáme hustě vedle sebe na pánvičku a prudce opečeme. Spečením kůže se nám okamžitě vytvoří mističky.
Ty obrátíme a opečeme i z druhé strany (nemusí být).
Pak je libovolně naplníme. Většinou do nich dávám kopičku ostrého křenu nebo pikantního kečupu nebo hořčici, Harisu atd.
Je to rychlé, laciné a vždy při ruce. Moje maminka tak vždy servírovala v mističce z Gothaje bramborový salát.
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky