Silnější salám nakrájíme na 1/2 cm silné plátky (čím tenčí, tím lepší) – pozor nesmíme sloupnout z kůže – a naskládáme hustě vedle sebe na pánvičku a prudce opečeme. Spečením kůže se nám okamžitě vytvoří mističky.
Ty obrátíme a opečeme i z druhé strany (nemusí být).
Pak je libovolně naplníme. Většinou do nich dávám kopičku ostrého křenu nebo pikantního kečupu nebo hořčici, Harisu atd.
Je to rychlé, laciné a vždy při ruce. Moje maminka tak vždy servírovala v mističce z Gothaje bramborový salát.
Vejce našleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt, mléko, mouku, na kousky nalámanou čokoládu na vaření a prášek do pečiva…
více o Jogurtové řezy s pudinkem
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany