Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je čerstvá bazalka a k tomu přidat nějaké sušené, například petrželku. Vše utřeme dohladka.
Bagetu rozkrojíme na dvě poloviny (nebo i více částí, pokud je hodně dlouhá), aby se nám pak vešla do trouby nebo do remosky. Nařízneme je několikrát šikmo podélně skoro naskrz. Mezi každé dva plátky namažeme bylinkové máslo.
Kusy bagety dáme na alobal, postrouháme sýrem a zabalíme. Zapékáme. Doba závisí na tom, jak to máme rádi propečené. Stačí i deset minut. Výborné je, když mezi plátky přidáte i nějakou šunku, ideálně uzenou.
Po dopečení bagetu můžeme rozkrájet a podávat.
Podáváme samotné jako malou večeři nebo jako přílohu k masu či polévce.
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem
Maso obalíme ve směsi z jogurtu, citronové šťávy, kari a soli. Poté je obalíme v rozdrcených chipsech a dáme na plech s…
více o Kuřecí kousky v chipsech
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem