Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je čerstvá bazalka a k tomu přidat nějaké sušené, například petrželku. Vše utřeme dohladka.
Bagetu rozkrojíme na dvě poloviny (nebo i více částí, pokud je hodně dlouhá), aby se nám pak vešla do trouby nebo do remosky. Nařízneme je několikrát šikmo podélně skoro naskrz. Mezi každé dva plátky namažeme bylinkové máslo.
Kusy bagety dáme na alobal, postrouháme sýrem a zabalíme. Zapékáme. Doba závisí na tom, jak to máme rádi propečené. Stačí i deset minut. Výborné je, když mezi plátky přidáte i nějakou šunku, ideálně uzenou.
Po dopečení bagetu můžeme rozkrájet a podávat.
Podáváme samotné jako malou večeři nebo jako přílohu k masu či polévce.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky