Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je čerstvá bazalka a k tomu přidat nějaké sušené, například petrželku. Vše utřeme dohladka.
Bagetu rozkrojíme na dvě poloviny (nebo i více částí, pokud je hodně dlouhá), aby se nám pak vešla do trouby nebo do remosky. Nařízneme je několikrát šikmo podélně skoro naskrz. Mezi každé dva plátky namažeme bylinkové máslo.
Kusy bagety dáme na alobal, postrouháme sýrem a zabalíme. Zapékáme. Doba závisí na tom, jak to máme rádi propečené. Stačí i deset minut. Výborné je, když mezi plátky přidáte i nějakou šunku, ideálně uzenou.
Po dopečení bagetu můžeme rozkrájet a podávat.
Podáváme samotné jako malou večeři nebo jako přílohu k masu či polévce.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když…
více o Vepřová plec po Znojemsku