Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je čerstvá bazalka a k tomu přidat nějaké sušené, například petrželku. Vše utřeme dohladka.
Bagetu rozkrojíme na dvě poloviny (nebo i více částí, pokud je hodně dlouhá), aby se nám pak vešla do trouby nebo do remosky. Nařízneme je několikrát šikmo podélně skoro naskrz. Mezi každé dva plátky namažeme bylinkové máslo.
Kusy bagety dáme na alobal, postrouháme sýrem a zabalíme. Zapékáme. Doba závisí na tom, jak to máme rádi propečené. Stačí i deset minut. Výborné je, když mezi plátky přidáte i nějakou šunku, ideálně uzenou.
Po dopečení bagetu můžeme rozkrájet a podávat.
Podáváme samotné jako malou večeři nebo jako přílohu k masu či polévce.
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka