Menší nové brambory omyjeme, i se slupkou nakrájíme na osminky a krátce (asi 8–10 minut) je povaříme.
Pomazánkové máslo smícháme s bylinkami, solí a prolisovaným česnekem (pozor na množství soli, máme-li koupenou směs koření, někdy obsahuje sůl i sušený česnek!) a vmícháme jej do brambor. Pekáček lehce vymastíme, vsypeme brambory a dáme do trouby zapéct.
Jsou výborné k pečenému kuřeti nebo jinému pečenému či grilovanému masu. Doporučuji podávat s bylinkovou omáčkou.
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort