Menší nové brambory omyjeme, i se slupkou nakrájíme na osminky a krátce (asi 8–10 minut) je povaříme.
Pomazánkové máslo smícháme s bylinkami, solí a prolisovaným česnekem (pozor na množství soli, máme-li koupenou směs koření, někdy obsahuje sůl i sušený česnek!) a vmícháme jej do brambor. Pekáček lehce vymastíme, vsypeme brambory a dáme do trouby zapéct.
Jsou výborné k pečenému kuřeti nebo jinému pečenému či grilovanému masu. Doporučuji podávat s bylinkovou omáčkou.
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně