ingredience na trojobal
hladká mouka, vejce, strouhanka
olej
na smažení
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku, slabý plátek másla a přitiskneme k sobě. Pak řízky obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji nepříliš zprudka (aby se dobře propekly) z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
Použít lze také jiné bylinky – například petrželku, pažitku, nebo estragon.
Z másla, česneku, kopru a citronové kůry můžeme udělat polotuhou pastu, kterou řízky naplníme, pak obalíme a osmažíme. Takovým řízkům se říká „kyjevské“. Použít můžeme i krůtí prsa.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Ten vlijeme do mouky se solí…
více o Bylinkový chléb v troubě
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty