ingredience na trojobal
hladká mouka, vejce, strouhanka
olej
na smažení
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku, slabý plátek másla a přitiskneme k sobě. Pak řízky obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji nepříliš zprudka (aby se dobře propekly) z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
Použít lze také jiné bylinky – například petrželku, pažitku, nebo estragon.
Z másla, česneku, kopru a citronové kůry můžeme udělat polotuhou pastu, kterou řízky naplníme, pak obalíme a osmažíme. Takovým řízkům se říká „kyjevské“. Použít můžeme i krůtí prsa.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Ten vlijeme do mouky se solí…
více o Bylinkový chléb v troubě
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem