ingredience na trojobal
hladká mouka, vejce, strouhanka
olej
na smažení
pepř mletý
Postup přípravy receptu
Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku, slabý plátek másla a přitiskneme k sobě. Pak řízky obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji nepříliš zprudka (aby se dobře propekly) z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
Použít lze také jiné bylinky – například petrželku, pažitku, nebo estragon.
Z másla, česneku, kopru a citronové kůry můžeme udělat polotuhou pastu, kterou řízky naplníme, pak obalíme a osmažíme. Takovým řízkům se říká „kyjevské“. Použít můžeme i krůtí prsa.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Ten vlijeme do mouky se solí…
více o Bylinkový chléb v troubě
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka