Dresink: V misce rozmícháme žloutek, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a za stáleho šlehání přikapáváme olej, až obsah zhoustne. Poté vmícháme česnek, worcester, ančovičky a smetanu.
Toustový chleba nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi je orestujeme spolu s olivovým olejem. Až kostičky začnou zlátnout, přihodíme kousek másla, sůl, pepř a sekanou petrželku.
Do velké mísy natrháme salát, přidáme rozpůlená rajčátka, ančovičky osolíme a opepříme. Přidáme dresink a zlehka promícháme. Servírujeme na talíř, ozdobíme hoblinkami parmazánu, ančovičkami a bylinkovými krutony.
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké…
více o Caesar salát s kuřecím masem
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu