Dresink: V misce rozmícháme žloutek, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a za stáleho šlehání přikapáváme olej, až obsah zhoustne. Poté vmícháme česnek, worcester, ančovičky a smetanu.
Toustový chleba nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi je orestujeme spolu s olivovým olejem. Až kostičky začnou zlátnout, přihodíme kousek másla, sůl, pepř a sekanou petrželku.
Do velké mísy natrháme salát, přidáme rozpůlená rajčátka, ančovičky osolíme a opepříme. Přidáme dresink a zlehka promícháme. Servírujeme na talíř, ozdobíme hoblinkami parmazánu, ančovičkami a bylinkovými krutony.
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké…
více o Caesar salát s kuřecím masem
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem