Dresink: V misce rozmícháme žloutek, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a za stáleho šlehání přikapáváme olej, až obsah zhoustne. Poté vmícháme česnek, worcester, ančovičky a smetanu.
Toustový chleba nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi je orestujeme spolu s olivovým olejem. Až kostičky začnou zlátnout, přihodíme kousek másla, sůl, pepř a sekanou petrželku.
Do velké mísy natrháme salát, přidáme rozpůlená rajčátka, ančovičky osolíme a opepříme. Přidáme dresink a zlehka promícháme. Servírujeme na talíř, ozdobíme hoblinkami parmazánu, ančovičkami a bylinkovými krutony.
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké…
více o Caesar salát s kuřecím masem
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina