Dresink: V misce rozmícháme žloutek, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a za stáleho šlehání přikapáváme olej, až obsah zhoustne. Poté vmícháme česnek, worcester, ančovičky a smetanu.
Toustový chleba nakrájíme na kostičky. Na rozpálené pánvi je orestujeme spolu s olivovým olejem. Až kostičky začnou zlátnout, přihodíme kousek másla, sůl, pepř a sekanou petrželku.
Do velké mísy natrháme salát, přidáme rozpůlená rajčátka, ančovičky osolíme a opepříme. Přidáme dresink a zlehka promícháme. Servírujeme na talíř, ozdobíme hoblinkami parmazánu, ančovičkami a bylinkovými krutony.
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké…
více o Caesar salát s kuřecím masem
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem