Nejdříve si připravíme dresink. Česnek, sůl, pepř a ančovičku rozetřeme vidličkou a smícháme s majonézou. Přidáme pár kapek citronu, lžíci strouhaného parmazánu, lžičku hořčice a nasekanou pažitku. Necháme 12 hodin odležet v lednici.
Pancettu nakrájíme na proužky a orestujeme na pánvi. Odložíme na ubrousek. Toustový chléb nakrájíme na kostičky (kraje odřízneme) a na sucho opečeme na pánvi.
Salát nahrubo natrháme, vložíme do větší mísy a promícháme s připraveným dresinkem.
Salát naaranžujeme na talíře, posypeme chlebovými krutony, pancettou a ozdobíme parmazánovými hoblinami.
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké…
více o Caesar salát s kuřecím masem
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná