Nejdříve si připravíme dresink. Česnek, sůl, pepř a ančovičku rozetřeme vidličkou a smícháme s majonézou. Přidáme pár kapek citronu, lžíci strouhaného parmazánu, lžičku hořčice a nasekanou pažitku. Necháme 12 hodin odležet v lednici.
Pancettu nakrájíme na proužky a orestujeme na pánvi. Odložíme na ubrousek. Toustový chléb nakrájíme na kostičky (kraje odřízneme) a na sucho opečeme na pánvi.
Salát nahrubo natrháme, vložíme do větší mísy a promícháme s připraveným dresinkem.
Salát naaranžujeme na talíře, posypeme chlebovými krutony, pancettou a ozdobíme parmazánovými hoblinami.
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké…
více o Caesar salát s kuřecím masem
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem