Nejdříve si připravíme dresink. Česnek, sůl, pepř a ančovičku rozetřeme vidličkou a smícháme s majonézou. Přidáme pár kapek citronu, lžíci strouhaného parmazánu, lžičku hořčice a nasekanou pažitku. Necháme 12 hodin odležet v lednici.
Pancettu nakrájíme na proužky a orestujeme na pánvi. Odložíme na ubrousek. Toustový chléb nakrájíme na kostičky (kraje odřízneme) a na sucho opečeme na pánvi.
Salát nahrubo natrháme, vložíme do větší mísy a promícháme s připraveným dresinkem.
Salát naaranžujeme na talíře, posypeme chlebovými krutony, pancettou a ozdobíme parmazánovými hoblinami.
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké…
více o Caesar salát s kuřecím masem
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
V misce rozmícháme mouku s práškem do pečiva, nakrájíme k tomu změklý tuk, přidáme žloutky, kakao, mleté ořechy a mléka…
více o Strouhaný tvarohový koláč
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera