Nejdříve si připravíme dresink. Česnek, sůl, pepř a ančovičku rozetřeme vidličkou a smícháme s majonézou. Přidáme pár kapek citronu, lžíci strouhaného parmazánu, lžičku hořčice a nasekanou pažitku. Necháme 12 hodin odležet v lednici.
Pancettu nakrájíme na proužky a orestujeme na pánvi. Odložíme na ubrousek. Toustový chléb nakrájíme na kostičky (kraje odřízneme) a na sucho opečeme na pánvi.
Salát nahrubo natrháme, vložíme do větší mísy a promícháme s připraveným dresinkem.
Salát naaranžujeme na talíře, posypeme chlebovými krutony, pancettou a ozdobíme parmazánovými hoblinami.
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké…
více o Caesar salát s kuřecím masem
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem -…
více o Bramborové placky s mákem
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka