Do sklenice dáme 2 lžičky instantní kávy, 1–2 lžíce cukru a našleháme se 3 lžícemi vody do husté pěny. Po vyšlehání dolijeme asi 1,5 deci vody a 2,5 deci mléka (0,5 deci můžeme nahradit smetanou). Nakonec dáme do sklenice kostky ledu. Kdo chce, může frappé ozdobit malým kopečkem šlehačky a pokapat 1 lžičkou vaječného koňaku.
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky