Do sklenice dáme 2 lžičky instantní kávy, 1–2 lžíce cukru a našleháme se 3 lžícemi vody do husté pěny. Po vyšlehání dolijeme asi 1,5 deci vody a 2,5 deci mléka (0,5 deci můžeme nahradit smetanou). Nakonec dáme do sklenice kostky ledu. Kdo chce, může frappé ozdobit malým kopečkem šlehačky a pokapat 1 lžičkou vaječného koňaku.
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské