Do sklenice dáme 2 lžičky instantní kávy, 1–2 lžíce cukru a našleháme se 3 lžícemi vody do husté pěny. Po vyšlehání dolijeme asi 1,5 deci vody a 2,5 deci mléka (0,5 deci můžeme nahradit smetanou). Nakonec dáme do sklenice kostky ledu. Kdo chce, může frappé ozdobit malým kopečkem šlehačky a pokapat 1 lžičkou vaječného koňaku.
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou