Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu a vejce a zpracujeme hladké, vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Všechny přísady na náplň dáme do misky a dobře promícháme. Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme náplň. Těsto v polovině přehneme a kraje stlačením spojíme.
Calzonetti dáme na plech a necháme ještě chvíli dokynout. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do rozehřáté trouby na 15 minut.
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou