Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu a vejce a zpracujeme hladké, vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Všechny přísady na náplň dáme do misky a dobře promícháme. Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme náplň. Těsto v polovině přehneme a kraje stlačením spojíme.
Calzonetti dáme na plech a necháme ještě chvíli dokynout. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do rozehřáté trouby na 15 minut.
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením