Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu a vejce a zpracujeme hladké, vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Všechny přísady na náplň dáme do misky a dobře promícháme. Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme náplň. Těsto v polovině přehneme a kraje stlačením spojíme.
Calzonetti dáme na plech a necháme ještě chvíli dokynout. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do rozehřáté trouby na 15 minut.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské