Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu a vejce a zpracujeme hladké, vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Všechny přísady na náplň dáme do misky a dobře promícháme. Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme náplň. Těsto v polovině přehneme a kraje stlačením spojíme.
Calzonetti dáme na plech a necháme ještě chvíli dokynout. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do rozehřáté trouby na 15 minut.
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně