Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu a vejce a zpracujeme hladké, vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Všechny přísady na náplň dáme do misky a dobře promícháme. Vykynuté těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme náplň. Těsto v polovině přehneme a kraje stlačením spojíme.
Calzonetti dáme na plech a necháme ještě chvíli dokynout. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do rozehřáté trouby na 15 minut.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku