Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi oleje a vývarem rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a octem. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Lusky hrášku a klíčky omyjte a nechte dobře okapat. Rybu také opláchněte, osušte, osolte, opepřete a osmažte dokřupava na zbylém sezamovém oleji. Vyjměte, v pánvi krátce osmažte mrkev, hrášek a klíčky. Dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou a spolu s pestem podávejte k rybě.
----
=====Know-how=====
Pesto je nepostradatelná italská chuťovka, jejímž základem je bazalka. Za nejpůvodnější je pokládáno janovské, pesto genovese, kdy jsou jemně podrcené lístky bazalky promíchány s olivovým olejem, piniovými jadérky, česnekem a parmazánem. Tato původní chuťovka inspirovala v Itálii i mimo ni řadu variací, takže dnes najdeme pesto třeba z rukoly a vlašských ořechů, červené ze sušených rajčat a spoustu dalších mutací, například tuto chuťově nasměrovanou k Asii.
Citron ostrouhejte a vymačkejte na šťávu, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2…
více o Grilovaný candát na rajčatech
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou