sklenice
nakládaná loupaná rajčata
malá - 0,33l (tj. asi 4 ks)
Bešamel
1
ks
cibule
menší
40
g
máslo
sůl
40
g
hladká mouka
0,5
l
mléko
1
ks
hřebíček
pepř mletý
1
ks
bobkový list
1
špetka
muškátový oříšek
olivový olej
na vymazání pekáčku
40
g
parmazán
strouhaný
alobal
200
g
cannelloni
(až 250g) - těstoviny ve tvaru trubiček
Postup přípravy receptu
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a dusíme asi 10 minut.
Bešamel: cibuli zpěníme na másle, přisypeme mouku a necháme zhoustnout, mícháme. Takto připravenou jíšku necháme vychladnout, pak zalijeme mlékem a rozpustíme dohladka. Přivedeme k varu, neustále mícháme. Přidáme koření a necháme na mírném ohni vařit 20 minut. Pak přecedíme.
Pekáček trochu vymažeme olivovým olejem a nalijeme polovinu bešamelu. Cannelloni plníme boloňskou omáčkou a dáváme do pekáčku, měly by být asi dvě vrstvy (tento recept je pro 2,5 osoby - dva dospělé a jedno dítě, tak je tam vrstva jen jedna). Zalejeme druhou polovinou bešamelu a posypeme strouhaným parmezánem.
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený