Náplň: Špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme špenát a krátce podusíme.
Tvaroh smícháme s vejcem, přidáme vychladlý špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
Rajčatová omáčka: Spařená rajčata oloupeme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Přidáme rajčata a povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme.
Bílá omáčka: Mouku opražíme na rozpuštěném másle. Zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
Cannelloni uvaříme podle návodu na obalu. Naplníme špenátovou směsí a vložíme do vymazané zapékací formy. Přelijeme nejdříve rajčatovou a potom bílou omáčkou. Posypeme parmazánem. Zapékáme v troubě asi 35–40 minut.
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos