Náplň: Špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme špenát a krátce podusíme.
Tvaroh smícháme s vejcem, přidáme vychladlý špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
Rajčatová omáčka: Spařená rajčata oloupeme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme a dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Přidáme rajčata a povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme.
Bílá omáčka: Mouku opražíme na rozpuštěném másle. Zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
Cannelloni uvaříme podle návodu na obalu. Naplníme špenátovou směsí a vložíme do vymazané zapékací formy. Přelijeme nejdříve rajčatovou a potom bílou omáčkou. Posypeme parmazánem. Zapékáme v troubě asi 35–40 minut.
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem