Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a namočené lilky také při smažení nenatahují tolik oleje. Lilky sceďte, osušte a osmažte ve větším množství olivového oleje.
Pokrájejte řapíky celeru, krátce je povařte ve slané vodě.
Olivy nechte vymáčet ve studené vodě.
Připravte si omáčku z cibule, rajčat a bazalky. (Nakrájenou cibuli osmažte na olivovém oleji, přidejte pokrájená rajčata, osolte, krátce poduste a vmíchejte nasekanou bazalku.)
Formu vymažte trochou oleje a promíchejte v ní kousky celeru s olivami a scezenými kapary. Přidejte omáčku, dochuťte octem a cukrem. Vložte plátky lilků a na velmi mírném plameni chvíli prohřívejte.
Caponatu nechte odležet a podávejte ji vlažnou, s čerstvým pečivem.
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme i vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodinky do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort