Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a namočené lilky také při smažení nenatahují tolik oleje. Lilky sceďte, osušte a osmažte ve větším množství olivového oleje.
Pokrájejte řapíky celeru, krátce je povařte ve slané vodě.
Olivy nechte vymáčet ve studené vodě.
Připravte si omáčku z cibule, rajčat a bazalky. (Nakrájenou cibuli osmažte na olivovém oleji, přidejte pokrájená rajčata, osolte, krátce poduste a vmíchejte nasekanou bazalku.)
Formu vymažte trochou oleje a promíchejte v ní kousky celeru s olivami a scezenými kapary. Přidejte omáčku, dochuťte octem a cukrem. Vložte plátky lilků a na velmi mírném plameni chvíli prohřívejte.
Caponatu nechte odležet a podávejte ji vlažnou, s čerstvým pečivem.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort