Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a namočené lilky také při smažení nenatahují tolik oleje. Lilky sceďte, osušte a osmažte ve větším množství olivového oleje.
Pokrájejte řapíky celeru, krátce je povařte ve slané vodě.
Olivy nechte vymáčet ve studené vodě.
Připravte si omáčku z cibule, rajčat a bazalky. (Nakrájenou cibuli osmažte na olivovém oleji, přidejte pokrájená rajčata, osolte, krátce poduste a vmíchejte nasekanou bazalku.)
Formu vymažte trochou oleje a promíchejte v ní kousky celeru s olivami a scezenými kapary. Přidejte omáčku, dochuťte octem a cukrem. Vložte plátky lilků a na velmi mírném plameni chvíli prohřívejte.
Caponatu nechte odležet a podávejte ji vlažnou, s čerstvým pečivem.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně Guacamole, (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas