Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu. Potom do kastróliku pridáme tymián. Akonáhle sa v láku rozpustí cukor, pridáme plátky repy a varíme prikryté pokličkou na miernom ohni 10 minút.
Na zálievku vyšľaháme olej s vínnym octom, cukrom a peprom. Povarenú repu scedíme, necháme okapať, vychladnutú ji zakápneme zálievkou, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme marinovať asi 2 hodiny.
CIabatty natrháme na kúsky, nasypeme ich na plech vyložený papierom na pečenie a rozpečieme v rúre do "křupava". Syr rozdelíme dvoma vidličkami na hrudky. Mätu operieme, osušíme a lístky otrháme. Plátky marinovanej repy rozložíme na tácku, posypeme syrom, lístkami mäty a opečenou ciabattou.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek