Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu. Potom do kastróliku pridáme tymián. Akonáhle sa v láku rozpustí cukor, pridáme plátky repy a varíme prikryté pokličkou na miernom ohni 10 minút.
Na zálievku vyšľaháme olej s vínnym octom, cukrom a peprom. Povarenú repu scedíme, necháme okapať, vychladnutú ji zakápneme zálievkou, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme marinovať asi 2 hodiny.
CIabatty natrháme na kúsky, nasypeme ich na plech vyložený papierom na pečenie a rozpečieme v rúre do "křupava". Syr rozdelíme dvoma vidličkami na hrudky. Mätu operieme, osušíme a lístky otrháme. Plátky marinovanej repy rozložíme na tácku, posypeme syrom, lístkami mäty a opečenou ciabattou.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole