Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu. Potom do kastróliku pridáme tymián. Akonáhle sa v láku rozpustí cukor, pridáme plátky repy a varíme prikryté pokličkou na miernom ohni 10 minút.
Na zálievku vyšľaháme olej s vínnym octom, cukrom a peprom. Povarenú repu scedíme, necháme okapať, vychladnutú ji zakápneme zálievkou, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme marinovať asi 2 hodiny.
CIabatty natrháme na kúsky, nasypeme ich na plech vyložený papierom na pečenie a rozpečieme v rúre do "křupava". Syr rozdelíme dvoma vidličkami na hrudky. Mätu operieme, osušíme a lístky otrháme. Plátky marinovanej repy rozložíme na tácku, posypeme syrom, lístkami mäty a opečenou ciabattou.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem