Carpaccio z červenej repy

3.9

hodnoceno: 20
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: 1 460 kJ

Suroviny

    • 1
      lžička olivový olej
    • 350
      ml voda
    • zálivka
    • pepř mletý
    • 160
      g kozí sýr
    • 2
      lžíce vinný ocet červený
    • 250
      ml červený vinný ocet
    • 2
      snítka máta
    • 2
      ks červená řepa
    • 2
      ks snítka tymiánu
    • 4
      lžíce panenský olivový olej
    • 80
      g hnědý cukr
    • 2
      ks ciabatta

Postup přípravy receptu

  • Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu. Potom do kastróliku pridáme tymián. Akonáhle sa v láku rozpustí cukor, pridáme plátky repy a varíme prikryté pokličkou na miernom ohni 10 minút.
  • Na zálievku vyšľaháme olej s vínnym octom, cukrom a peprom. Povarenú repu scedíme, necháme okapať, vychladnutú ji zakápneme zálievkou, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme marinovať asi 2 hodiny.
  • CIabatty natrháme na kúsky, nasypeme ich na plech vyložený papierom na pečenie a rozpečieme v rúre do "křupava". Syr rozdelíme dvoma vidličkami na hrudky. Mätu operieme, osušíme a lístky otrháme. Plátky marinovanej repy rozložíme na tácku, posypeme syrom, lístkami mäty a opečenou ciabattou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: