Carpaccio ze žampionů

3.6

hodnoceno: 5
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce petržel
    • pepř mletý
    • 0,5
      ks citronová šťáva
    • 300
      g žampiony
    • zelenina na servírování
    • 1
      lžíce balzamikový ocet
    • sůl

Postup přípravy receptu

  • Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, citronovou šťávu, nasekané bylinky a česnek, pepř a sůl promícháme a vidličkou vyšleháme do emulze. Houby zakapeme touto emulzí a necháme odležet přes noc (nebo alespoň 1–2 hodiny). Potom upravíme na talíř a můžeme plátky hub proložit plátky zeleniny.
  • Pokapeme zálivkou a podáváme s pečivem jako předkrm nebo pohoštění k vínu.
Zařazení: Zelenina Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: